joi, 1 septembrie 2011

Remitenţele: finanţare sau indulgenţă



 Transferurile băneşti din străinatate şi modul investirii lor în ţară sunt unul din interesele de fond ale programelor recente de parteneriat cu institutiile europene. O tematică sistematic abordată în presa şi terminologic, greşit formulată, plasată la rubrica « Remitenţe”. Termen specializat, barbarism ori „fals amic”? O miză dublă: una lingvistică, cealaltă economică.


Perspectiva lingvistică. Remitenţa ca parabolă a fiului rătăcitor

 În ultimul timp se vorbeşte tot mai des în presa îndeosebi moldovenească despre remitenţe, banii trimişi din străinatate de către migranţi, familiilor si rudelor din ţară. Remitenţa – un termen mediatizat prin jurnalism şi preluat de mediile profesionale fără a se fi consultat în prealabil provenienţa şi adevăratul sens al acestui cuvânt. Vina revine ziariştilor, folosirii eronate a terminologiei engleze şi corelativ implantării Bancii Mondiale şi FMI-ului în Republica Moldova.
Presa moldoveneasca colcăie de utilizari eronate ale acestei noţiuni; o întalnim în interviuri mass-media cu personalităţi politice şi specialisti din domeniu, pe site-uri oficiale si tematice. Pe pagina web a domnului Vasile Tarlev, într-un interviu acordat postului de radio Europa Libera din 5 februarie 2010, Dl Tarlev afirma: „Remitenţele nu au început să vină în ţară în 2001”, „ Nu este corect ca ţara sa se fi menţinut doar pe remitenţi”. Mai regăsim termenul pe site-ul BNM şi al OIM-ului în raportul „Migraţie şi remitenţe”, în presa online a ziarelor de specialitate ca dezmoltarea.md, economist.md, expert-group.md, etc.,
Personal, m-am ciocnit de aceasta noţiune înca de prin 2007, deşi utilizarea sa este mult anterioara. Într-un interviu din 21 decembrie 2007 acordat de către D-na Melanie Marlett, director de tara al BM pentru Moldova, Agentiei de Presa Info-Prim Neo, ziarista care intervieva afirma: „ Moldova deţine întïetatea incontestabilă, se pare, în lume privind rata remitenţelor de peste hotare în raport cu PIB-ul ». Traducând articolul din română în franceză îmi dau seama că termenul e folosit inadecvat. Într-adevăr, cuvântul rémittence, termen rar şi livresc există în franceză, dar înseamnă cu totul altceva. De unde provine atunci eroarea ? Evident ! Articolul e tradus iniţial din engleză. Iar în engleză remittance corespunde în traducere română cu „ trimitere, expediere de bani; bani expediaţi”. Se crează astfel o confuzie în jurul termenului, confuzie exascerbată de uzajul substantivului spaniol remitente, care in traducere înseamnă „expeditor”, dar care n-are nici o legătură nici o legătută cu remitenţa.

Termenul « remitenţă » il regăsim în DEX în 2 accepţii: « Remitenţă – 1. (livresc) Remisiune 2. (medical) Remisiune . Din fr. rémittence ». Iar în franceză rémittence trimite la rémission, la fel cum termenul din DEX trimite la remisiune: « Remisiune – 1.Iertare. 2. Ameliorare sau dispariţie temporară a unei boli. Din fr. rémission ». Remitenţa înseamnă deci, în primul rând, iertarea păcatelor şi apoi, ameliorarea unei boli, termen ecleziastic şi respectiv medical, care n-are nici în clin, nici în mânecă cu terminologia economico-financiară. Există totuşi şi o accepţie juridică a termenului sub forma „remitere”: „remitere de bani, a unei datorii – renunţarea la o sursă de bani, iertarea unei datorii ale debitorilor; anulare, ştergere de pe lista de plată (cf. dexonline).

Confuzia provine ca atare de la confluenţa acestor trei termeni, folositi inconsecvent: termenul englez remittance (expediere de bani), termenul spaniol remitente (expeditor) şi românescul remitere (iertare).
Remitenţa – iertăciunea migrantului. Ca şi cea a fiului rătăcitor din pilda biblică, a mezinului care întors acasă fără nici un ban , după ce-a risipit averea familiei este iertat de către tată şi primit în sânul familial cu braţele deschise. Remitenţa ca indulgenţa pe care-o plăteau fidelii Bisericii Catolice pentru iertarea păcatelor. Numai în acest sens, migrantul, acest fiu rătăcitor trimiţând bani familiei va fi primit acasă nu ca un delipidator, ci ca un sponsor părtinitor.


Expedierile băneşti din străinătate:
un fenomen economic ca factor migraţionist

În sfârşit avem bilanţul pentru anul 2009 privind transferurile de bani din străinatate efectuate prin sistemul bancar. Rezultatele publicate de către Banca Naţională a Moldovei nu sunt chear încurajatoare. În anul 2009 s-au transferat în ţară prin băncile comerciale şi sistemul rapid de transferuri băneşti 1 mlrd. 182,02 mln. de dolari. O cifră onorabilă petru economia ţării, dar în scădere bruscă în raport cu anul precedent. E prima oară după anul 2000 când suma e în descreştere. După ce în 2008 s-a înregistrat o cifră de 1 mlrd. 660,09 mln. De dolari, în creştere cu 35 % faţă de 2007, această sumă coboară în 2009 sub rezultatul de acuşa trei ani.

La 5 martie 2010 au fost publicate de către BNM şi cifrele petru luna ianuarie 2010, care insumează 63, 39 mln. de dolari, o cifră tot în descreştere şi faţă de luna precedentă, şi faţă de aceeaşi lună a anteriorilor 2 ani. O fi fiind sfârşitul crizei pe aproape în Occident poate; doar că în Republica Moldova ameliorarea, remitenţa de pe urma acestei crize va dura încă ceva timp. Şi expedierile de bani din străinatate pot în bună parte accelera remitenţa economiei moldoveneşti.


Ion Ciobanu, Paris

28 de comentarii:

  1. Potrivit Biroului National de Statistica, in viitor migratiile vor reveni la nivelul precedent, deci si expedierele banesti iar vor cunoaste o crestere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Solicitați un împrumut cu NOVA GLOBAL FINANCE la o rată a dobânzii de 3%

      Indiferent dacă doriți să dați un stil de viață un impuls sau aveți de-a face cu o cheltuială neașteptată, un împrumut de la NOVA GLOBAL FINANCE este modalitatea rentabilă de a realiza acest lucru.

      Nova Global Finances este flexibil: puteți împrumuta de la o mie (1.000) la 20 de milioane de euro și cu o perioadă de rambursare adecvată de la 1 la 30 de ani. Oferim o gamă cuprinzătoare de împrumuturi personale, împrumuturi de afaceri, împrumuturi pentru locuințe și împrumuturi de consolidare a datoriilor, care pot fi adaptate pentru a se potrivi nevoilor și circumstanțelor dvs. în schimbare la o rată a dobânzii de 3%.

      Ce obții:
       Acces imediat la fondurile dvs. după aprobare
       Ratele dobânzii competitive
       Condiții de rambursare flexibile
       Capacitatea de a plăti împrumutul mai repede (plățile suplimentare reduc valoarea capitalului împrumutului)
       Aprobare ușoară dacă aveți nevoie de fonduri suplimentare
       Puteți solicita un împrumut la locul și ora dvs. convenabile

      Cum se aplică:
      Solicitarea unui împrumut este rapidă și ușoară! Companiile sau persoanele fizice interesate să solicite un împrumut la Nova Global Finances și care necesită mai multe informații despre CUM SE CERĂ, ar trebui să TRIMITĂ UN E-MAIL la (novaglobalfinances@gmail.com) SAU să o contacteze pe Camilla Karlsen pe whatsApp: +31642117819 pentru mai multe informații și briefinguri orale. Se aplică T&C.

      Camilla Karlsen
      Senior Manager împrumuturi

      Ștergere
  2. Bună ziua dragi prieteni,
    Am face o observaţie, mulţi oameni au nevoie de bani pentru a finanţa tot felul de lucruri sau au datorii, de fapt aproape toată lumea pentru a fi mai realist. Pentru a combate sărăcia şi excluziunea de la Banca, am oferta de împrumut de credit (persoane fizice, companii cum ar fi asociaţiile) în dificultate sau care doresc să ajute să abordeze unele dintre problemele lor financiare sau să înceapă o afacere.
    Contactati cu amabilitate mă prin e-mail în cazul în care sunteţi interesat. Aici este adresa mea: cassandrabazarov@gmail.com asa ca nu ezitati. Contactaţi-mă pentru a găsi satisfacţie la problemele tale.
    vă mulţumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Suntem o bancă de referință în Europa care îi ajută pe oameni din întreaga lume fără discriminare a raselor care au nevoie de un împrumut de bani pentru a-și rezolva problemele personale sau pentru a-și extinde proiectele cu un interes de 2%. Pentru mai multe informații, ne puteți contacta prin Whatsapp: +18127478384 sau prin e-mail la: bancofinancial111@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Dearest Esteems,

    We are Offering best Global Financial Service rendered to the general public with maximum satisfaction,maximum risk free. Do not miss this opportunity. Join the most trusted financial institution and secure a legitimate financial empowerment to add meaning to your life/business.

    Contact Dr. James Eric Firm via
    Email: fastloanoffer34@gmail.com
    Whatsapp +918929509036
    Best Regards,
    Dr. James Eric.
    Executive Investment
    Consultant./Mediator/Facilitator

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună ziua doamnelor și domnilor, aveți nevoie urgentă de un împrumut personal sau de împrumuturi comerciale sau de un împrumut pentru a începe un proiect sau pentru a cumpăra o casă sau o mașină sau aveți nevoie de un împrumut pentru orice scop? Dacă da, vă sfătuiesc să contactați Sunshine Financial Group prin această adresă de e-mail (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) sau (WhatsApp: +447903159998) pentru a vă primi împrumutul.

    Sunshine Financial Group este o firmă globală de servicii financiare angajată să vă ajute să vă îmbunătățiți succesul financiar pe termen lung. Programele noastre personalizate sunt concepute pentru a ajuta la creșterea, protejarea și conservarea averii dvs. prin furnizarea de servicii și expertiză personalizată.

    Dacă ați fost atât de dificil să obțineți împrumuturi de capitaluri de la băncile locale sau de la alte institute financiare, nu vă mai faceți griji, deoarece am ajutat numeroase persoane și organizații care se confruntă cu dificultăți financiare în întreaga lume. Când aplicați cu noi, aplicați cu o companie de încredere care are grijă de nevoile dvs. de finanțare. Vei fi îngrijit de-a lungul întregului proces.

    BENEFICII CHEIE;
    - Aplicați oricând și oriunde.
    - Primește numerar în mai puțin de 24 de ore
    - Împrumută de la 1000 la 20 de milioane de euro
    - Fără taxe ascunse.
    - Rata dobânzii subvenționate de 3%
    - Aveți șansa de a selecta data rambursării, fie săptămânal, lunar sau anual, pentru o durată de 1-30 de ani.
    - Oferim împrumuturi atât garantate, cât și garantate

    Dacă aveți nevoie de un împrumut urgent în 24 de ore, vă rugăm să scrieți la e-mailul de mai jos pentru mai multe informații
    Contact prin e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    Contact WhatsApp: +447903159998
    Asteptam sa auzim de tine

    RăspundețiȘtergere
  7. O zi buna

    Aveți nevoie de finanțe pentru a vă extinde sau a vă stabili propria afacere?
    Oferim împrumuturi pentru împrumuturi private, comerciale și personale, cu rate de dobândă anuale foarte mici cu 3% în decursul unui an până la 20 de ani, perioada de rambursare a oricărei părți a lumii.
    Împrumuturile noastre sunt bine asigurate pentru securitatea maximă este prioritatea noastră.
    Orice persoane interesate ar trebui să ne contacteze prin e-mail: nelsonwealthfinacialloanservic@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  8. Salutari,
    Numele meu este Luta Roxana din Bistrița, vreau să folosesc acest mediu pentru a sfătui pe toți să fie atenți cu privire la modul de a obține un împrumut pe internet, atât de mulți creditori aici sunt toți escroci și sunt doar acolo pentru a vă înșela de toți banii. Am solicitat un împrumut de 25.000 de euro de la o femeie din Singapore și am pierdut la început aproximativ 1300 de euro, fără să iau împrumuturi, mi-au cerut din nou un alt cost, am plătit aproape 3.000 de euro și totuși nu am primit împrumutul.

    Slavă lui Dumnezeu, am întâlnit un prieten care tocmai a solicitat un împrumut și a primit un împrumut fără niciun stres, m-a încurajat să depun cereri. Am solicitat un împrumut de la doamna Sarah Michael și am primit un împrumut de 25.000 de euro pe care l-am solicitat, la început am crezut că este o glumă și o înșelătorie, dar am primit împrumutul în mai puțin de 48 de ore și cu o dobândă de 3% fără colateral. Sunt foarte fericit că sunt salvat de sărăcie.

    așa că îi voi sfătui pe toți cei care au nevoie de împrumut să o contacteze pe doamna Sarah Michael, prin e-mail: (sarahmichael831@gmail.com) sau Whatsapp: + 1-315-284-1764. De asemenea, mă puteți contacta pentru informații suplimentare prin e-mail: (roxanaluta04@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere
  9. Căutați un împrumut autentic? sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Ocean Credit oferă tot felul de împrumuturi de orice sumă companiilor și persoanelor fizice, cu o dobândă scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Cei interesați ne contactează prin e-mail acum la; (oceancreditfinancial@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere
  10. Vrei să-ți vinzi 1 rinichi?
    Căutați o oportunitate de a vă vinde rinichii pentru bani din cauza unei crize financiare și nu știți ce să faceți?
    Apoi, contactează-ne astăzi prin: DR.PRADHAN.UROLOGIST.LT.COL@GMAIL.COM și îți vom oferi o cantitate bună pentru rinichiul tău, deoarece avem nevoie urgentă de rinichi în clinica noastră.
    e-mail: DR.PRADHAN.UROLOGIST.LT.COL@GMAIL.COM
    Preț: 780.000 USD.

    Web: https://www.drpradhanurologist.com

    RăspundețiȘtergere
  11. Vrei să-ți vinzi 1 rinichi?
    Căutați o oportunitate de a vă vinde rinichii pentru bani din cauza unei crize financiare și nu știți ce să faceți?
    Apoi, contactează-ne astăzi prin: DR.PRADHAN.UROLOGIST.LT.COL@GMAIL.COM și îți vom oferi o cantitate bună pentru rinichiul tău, deoarece avem nevoie urgentă de rinichi în clinica noastră.
    e-mail: DR.PRADHAN.UROLOGIST.LT.COL@GMAIL.COM
    Preț: 780.000 USD.

    Web: https://www.drpradhanurologist.com

    RăspundețiȘtergere
  12. * Utilizați această perioadă de blocare pentru a investi și a începe să câștigați direct de acasă ..... Inbox me pentru a începe! *

    Investiți 300 € pentru a câștiga 3000 €
    Investiți 400 € pentru a câștiga 4000 €
    Investiți 500 € pentru a câștiga 5000 €
    Investiți 600 EUR pentru a câștiga 6000 €
    Investiți 700 € pentru a câștiga 7000 €
    Investiți 8000 EUR pentru a câștiga 80 000 EUR
    Investiți 9000 EUR pentru a câștiga 90.000 €

    Totul în 7 zile de profit și plata de 100% este asigurată. Dacă sunteți interesat să investiți cu noi, contactați-ne acum prin WhatsApp +15022064419 sau prin e-mail tradewithcarlos2156@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  13. mărturie adevărată și vești bune !!!

    Numele meu este Mohammad, tocmai am primit împrumutul meu și mi-a fost transferat în contul meu bancar, în urmă cu câteva zile am aplicat companiei de împrumuturi Dangote prin Lady Jane (Ladyjanealice@gmail.com), am întrebat-o pe Lady Jane despre cerințele companiei de împrumut Dangote și Jane mi-a spus că dacă aș avea toate cerințele ca împrumutul meu să-mi fie transferat fără întârziere

    Și credeți-mă acum pentru că împrumutul meu de Rp11 miliarde cu o rată a dobânzii de 2% pentru afacerea mea din Mine de cărbune tocmai a fost aprobat și transferat în contul meu, acesta este un vis care va veni, îi promit doamnei Jane că voi spune lumii că este adevărat? și voi spune lumii acum pentru că acest lucru este adevărat

    Nu trebuie să plătiți taxe de înregistrare, taxe de licență, respectați compania de împrumut Dangote și veți primi împrumutul dvs.

    pentru mai multe detalii contactează-mă prin e-mail: mahammadismali234@gmail.com și contactați compania de împrumuturi Dangote pentru împrumutul dvs. acum prin e-mail Dangotegrouploandepartment@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  14. Salutare tuturor

    Sunt James Vinn și sunt din Marea Britanie. locuiesc în Doha Arabic. Am căutat un împrumut online și am fost foarte speriat că nu am mai solicitat niciodată un împrumut și am căutat foarte bine și am căutat o companie reală acolo am găsit o companie numită Instituții de credit împrumut, mă uit și am văzut ce au spus oamenii despre această companie era adevărată, am decis să solicit un împrumut de la companie și aveam nevoie de un împrumut de 470.000,00 euro pentru a începe o afacere când am aplicat, mi-a spus tot ce trebuie să fac, am făcut-o și m-a asigurat că în 48 de ore urma să fiu cu împrumutul meu, am spus bine și am așteptat exact 48 de ore când îmi primesc împrumutul de la această companie, în timp ce scriu acest lucru acum nu am mai fost înșelat și această companie este grozavă. Am auzit oameni vorbind despre escrocherii dar nu am fost niciodată înșelat și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta. Deci, oricine, dacă ai nevoie de un împrumut real, aceasta este compania potrivită pentru a aplica de la ei te vor ajuta și timpul în care îți vor spune că vei primi împrumutul tău, care este exact momentul în care vei primi împrumutul tău. Trebuie doar să scriu acest mesaj tuturor, astfel încât să nu solicitați un împrumut de la compania greșită dacă aveți nevoie de un împrumut real contactați această companie și veți fi fericiți. Adresa lor de e-mail este: (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991

    RăspundețiȘtergere
  15. Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000,00 EUR dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, apoi evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861

    RăspundețiȘtergere
  16. As-salamu alaikum

    Nama saya Kartika Fitri(kartikafitri74@gmail.com) dari Bogor (Indonesia), Saat Pandemi Covid19 ini usaha suami saya berhutang karena tidak bisa mengimbangi, jadi saya cari online bagaimana saya bisa mendapatkan pinjaman pribadi karena tidak punya agunan, saya menghubungi beberapa pinjaman perusahaan tetapi ternyata penipuan dan penipuan setelah mengirimi mereka uang, Anda tidak akan mendengar kabar dari mereka lagi

    Jadi saya melihat posting dari Mahammad Ismali (Mahammadismali234@gmail.com) tentang pinjaman dari Perusahaan Pinjaman Dangote Via email: Dangotegrouploandepartment @ gmail dengan bunga pinjaman 2%, jadi saya menghubungi mereka mengikuti prosedur mereka dan saya mendapatkan pinjaman saya Rp500,000,000.00 (500 juta) disetujui dan ditransfer ke kami

    Saya ingin berterima kasih kepada Perusahaan Pinjaman Dangote dan juga Mahammad ismali dan saya ucapkan terima kasih selamanya, saran saya kepada siapa pun yang membaca ini jangan buang waktu Anda mencari pinjaman lagi dimana hubungi Perusahaan Pinjaman Dangote dan saya bersumpah dengan hidup saya bahwa mereka adalah nyata dan sah

    RăspundețiȘtergere
  17. Halo semuanya, saya Rika Nadia, saat ini tinggal orang Indonesia dan saya warga negara, saya tinggal di JL. Baru II Gg. Jaman Keb. Lama Utara RT.004 RW.002 No. 26. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberikan saran nyata kepada semua warga negara Indonesia yang mencari pinjaman online untuk berhati-hati karena internet penuh dengan penipuan, kadang-kadang saya benar-benar membutuhkan pinjaman , karena keuangan saya buruk. statusnya tidak begitu baik dan saya sangat ingin mendapatkan pinjaman, jadi saya jatuh ke tangan pemberi pinjaman palsu, dari Nigeria dan Singapura dan Ghana. Saya hampir mati, sampai seorang teman saya bernama EWITA YUDA (ewitayuda1@gmail.com) memberi tahu saya tentang pemberi pinjaman yang sangat andal bernama Ny. ESTHER PATRICK Manajer cabang dari Access loan Firm, Dia adalah pemberi pinjaman global; yang saya hubungi dan dia meminjamkan saya pinjaman Rp600.000.000 dalam waktu kurang dari 12 jam dengan tingkat bunga 2% dan itu mengubah kehidupan seluruh keluarga saya.

    Saya menerima pinjaman saya di rekening bank saya setelah Nyonya. LADY ESTHER telah mentransfer pinjaman kepada saya, ketika saya memeriksa saldo rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah Rp600.000.000 yang saya terapkan telah dikreditkan ke rekening bank saya. dan saya punya buktinya dengan saya, karena saya masih terkejut, emailnya adalah (ESTHERPATRICK83@GMAIL.COM)

    Jadi untuk pekerjaan yang baik, LADY ESTHER telah melakukannya dalam hidup saya dan keluarga saya, saya memutuskan untuk memberi tahu dan membagikan kesaksian saya tentang LADY ESTHER, sehingga orang-orang dari negara saya dan kota saya dapat memperoleh pinjaman dengan mudah tanpa stres. Jadi, jika Anda memerlukan pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) silakan hubungi LADY ESTHER Dia tidak tahu bahwa saya melakukan ini tetapi saya sangat senang sekarang dan saya memutuskan untuk memberi tahu orang lain tentang dia, Dia menawarkan semua jenis pinjaman baik untuk perorangan maupun perusahaan dan juga saya ingin Tuhan memberkati dia lebih banyak,

    Anda juga dapat menghubungi saya di email saya: (rikanadia6@gmail.com). Sekarang, saya adalah pemilik bangga seorang wanita bisnis yang baik dan besar di kota saya, Semoga Tuhan Yang Mahakuasa terus memberkati LADY ESTHER atas pekerjaannya yang baik dalam hidup dan keluarga saya.
    Tolong lakukan dengan baik untuk meminta saya untuk rincian lebih lanjut tentang Ibu dan saya akan menginstruksikan, dan ada bukti pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) Terima kasih semua

    RăspundețiȘtergere
  18. Bună ziua tuturor, vă rog, numele meu este Victoria. doresc repede să folosesc acest mediu pentru a tăia o mărturie despre cum Dumnezeu m-a îndreptat către un împrumutat real care mi-a transformat viața din iarbă în grație, de la săracă la o femeie bogată care se poate lăuda acum cu o viață sănătoasă și bogată fără stres sau dificultăți financiare. După atâtea luni de încercări de a obține un împrumut pe internet, am fost înșelat cu suma de 2.700 de dolari. Am devenit atât de disperată în a obține un împrumut de la un împrumutător legitim, care nu va adăuga la durerile mele, apoi am decis să contactez un prieten al a mea care a primit recent un împrumut online, am discutat despre această problemă și, până la concluzia noastră, mi-a spus despre un bărbat numit domnul Elijah, care este CEO al instituțiilor de credit de împrumut. Așa că am solicitat o sumă de împrumut de (70.000,00 dolari) cu o rată a dobânzii scăzută, astfel încât împrumutul a fost aprobat cu ușurință fără stres și s-au făcut toate pregătirile referitoare la transferul împrumutului și în mai puțin de trei (3) zile împrumutul a fost depus în contul meu bancar, am crezut că este o glumă până când am primit un apel de la banca mea că Contul meu a fost creditat cu 70.000,00 dolari. Am devenit atât de fericit încât, în cele din urmă, Dumnezeu mi-a răspuns rugăciunile, îndreptându-mă către un împrumutat adevărat care a putut să îmi îndeplinească dorințele inimii. mulțumiri mari domnului Elijah pentru că mi-a făcut viața rezonabilă, așa că sfătuiesc pe toți cei interesați să obțină un împrumut să-l contacteze cu amabilitate prin e-mail (loancreditinstitutions00@gmail.com) sau +393510483991
    așa am reușit să-mi obțin împrumutul, așa că am putut să-mi achit facturile. Așadar, mulțumesc, pentru că ați petrecut timp pentru a citi despre povestea mea de succes și mă rog ca Dumnezeu să-și facă voia în viața voastră

    RăspundețiȘtergere
  19. Solicitați un împrumut cu NOVA GLOBAL FINANCE la o rată a dobânzii de 3%

    Indiferent dacă doriți să dați un stil de viață un impuls sau aveți de-a face cu o cheltuială neașteptată, un împrumut de la NOVA GLOBAL FINANCE este modalitatea rentabilă de a realiza acest lucru.

    Nova Global Finances este flexibil: puteți împrumuta de la o mie (1.000) la 20 de milioane de euro și cu o perioadă de rambursare adecvată de la 1 la 30 de ani. Oferim o gamă cuprinzătoare de împrumuturi personale, împrumuturi de afaceri, împrumuturi pentru locuințe și împrumuturi de consolidare a datoriilor, care pot fi adaptate pentru a se potrivi nevoilor și circumstanțelor dvs. în schimbare la o rată a dobânzii de 3%.

    Ce obții:
     Acces imediat la fondurile dvs. după aprobare
     Ratele dobânzii competitive
     Condiții de rambursare flexibile
     Capacitatea de a plăti împrumutul mai repede (plățile suplimentare reduc valoarea capitalului împrumutului)
     Aprobare ușoară dacă aveți nevoie de fonduri suplimentare
     Puteți solicita un împrumut la locul și ora dvs. convenabile

    Cum se aplică:
    Solicitarea unui împrumut este rapidă și ușoară! Companiile sau persoanele fizice interesate să solicite un împrumut la Nova Global Finances și care necesită mai multe informații despre CUM SE CERĂ, ar trebui să TRIMITĂ UN E-MAIL la (novaglobalfinances@gmail.com) SAU să o contacteze pe Camilla Karlsen pe whatsApp: +31642117819 pentru mai multe informații și briefinguri orale. Se aplică T&C.

    Camilla Karlsen
    Senior Manager împrumuturi

    RăspundețiȘtergere
  20. Numele meu este Omar, sunt cetățean al Iordaniei. dar locuiesc în Austria. Am încercat să obțin un împrumut pentru a-mi începe afacerea, dar nimic nu mi-a ieșit până când nu navigam pe internet și am văzut pe cineva mărturisind despre cum a primit un împrumut de la instituțiile de credit de împrumut, așa că am copiat contactul (Loancreditinstitutions00@gmail.com) așa că i-am contactat și am solicitat un împrumut de 25.000 USD, care a fost aprobat și acordat, iar acum am început afacerea și totul merge bine. dacă doriți să obțineți un împrumut, vă rugăm să le contactați E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com sau utilizează și Whatsapp: +393510483991 și se aplică.

    Mulțumiri

    RăspundețiȘtergere
  21. Bună ziua tuturor, sunt doamna Maria din Ohio SUA, vreau repede să folosesc acest mediu pentru a da o mărturie despre modul în care Dumnezeu m-a îndreptat către un împrumutat legitim și adevărat care mi-a transformat viața din iarbă în grație, de la săracă la o femeie bogată care se poate lăuda acum cu o viață sănătoasă și bogată fără stres sau dificultăți financiare Așa că am solicitat o sumă de împrumut de 300.000,00 dolari SUA cu o rată a dobânzii scăzută de 2%, așa că împrumutul a fost aprobat cu ușurință fără stres și toate pregătirile au fost făcute cu privire la transferul împrumutului și în mai puțin de două 2 zile împrumutul a fost depus în banca mea, așa că vreau să sfătuiesc pe oricine are nevoie de un împrumut să îl contacteze rapid pe domnul Ilie: numărul WhatsApp: +393510483991
    E-mail: (loancreditinstitutions00@yahoo.com) nu știe că fac asta, mă rog ca Dumnezeu să-l binecuvânteze pentru lucrurile bune pe care le-a făcut în viața mea.
    loancreditinstitutions00@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  22. TREBUIE CITIT: CUM AM OBȚINUT ÎMPRUMUTUL DE 275.000,00 USD DE LA ACEASTA MARE COMPANIE NUMITĂ Instituții de credit pentru împrumut

    Bună ziua tuturor din întreaga lume, sunt Abdur Raheem, din Egipt, orașul Cairo. Sunt mamă singură a doi copii și eram blocat într-o situație financiară și trebuia să mă refinanțez și să-mi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private, cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul, nu cădea pradă acelor înșelători de acolo care le numesc creditori de bani, toți sunt escroci, tot ce vor sunt banii tăi și nu veți mai auzi de ei, mi l-au făcut de patru ori înainte de a fi prezentat instituțiilor de credit pentru împrumuturi, cea mai interesantă parte este că împrumutul meu mi-a fost transferat în 48 de ore, așa că vă sfătuiesc să contactați împrumutul de credit Instituțiile, dacă sunteți interesat să obțineți împrumuturi și sunteți sigur că le puteți rambursa la timp, le puteți contacta prin numărul WhatsApp: +393510483991
    E-mail: (loancreditinstitutions00@yahoo.com) Fără verificare de credit, fără semnatar cu o rată a dobânzii de doar 2% și planuri mai bune de rambursare și program, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la obținerea unui împrumut fără garanție, atunci contactați instituțiile de credit de împrumut astăzi pentru împrumut

    Ei oferă tot felul de categorii de împrumut pe care ei

    Împrumut pe termen scurt (1_10 ani)
    Împrumut pe termen lung (20_30 de ani)

    Oferă împrumuturi de genul

    * Împrumuturi pentru achiziționarea de proprietăți Împrumut la domiciliu ............., Împrumut pentru afaceri ........
    Împrumut de consolidare a datoriilor ....... Împrumut pentru studenți .........., Împrumut de înființare a afacerii
    Împrumut de afaceri ......., Împrumut de companie .............. Împrumut ipotecar
    împrumut pentru construcții ..... împrumut auto ........ împrumut hotelier .... împrumuturi personale..împrumuturi imobiliare etc.

    E-mail .......... (loancreditinstitutions00@yahoo.com) Număr WhatsApp: +393510483991
    Când vine vorba de criză financiară și trebuie să fii liber de criza financiară, atunci instituțiile de credit pentru împrumuturi sunt locul potrivit, te rog, spune-le doar că Abdur Raheem îți va conduce Norocul ....

    RăspundețiȘtergere
  23. Bună ziua Doamnelor și domnilor, aveți nevoie de asistență financiară? Sunt Susan Benson. Sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar.

    Aveți nevoie de un împrumut de afaceri, împrumut personal, credit ipotecar sau un împrumut pentru a vă finaliza proiectul? Dacă răspunsul dvs. este da, vă recomand să contactați firma mea. Oferim tot felul de servicii de împrumut, inclusiv împrumuturi pe termen lung și pe termen scurt. Pentru mai multe informații, scrieți-ne prin e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) sau trimiteți-mi un mesaj direct pe WhatsApp prin: +447903159998 și primiți un răspuns într-o clipă.

    Suntem o companie cuprinzătoare de servicii financiare și ne angajăm să vă ajutăm să vă îndepliniți toate aspirațiile. Suntem specializați în furnizarea de soluții financiare structurate persoanelor fizice și companiilor în cel mai eficient și mai rapid mod.

    Iată câteva motive pentru care ar trebui să ne contactați pentru un împrumut;
    * Comoditate - Puteți solicita un împrumut oricând, oriunde.
    * Suma flexibilă - decideți cât doriți să împrumutați.
    * Finanțare directă rapidă - primiți împrumutul în termen de 24 de ore de la aprobare.
    * Rată de dobândă flexibilă - Rată de dobândă accesibilă de 3%.
    * Ratele ridicate de aprobare - Aveți șanse de 99,9% să obțineți împrumutul
    * Rambursare flexibilă - Trebuie să alegeți data rambursării, fie săptămânal, lunar, fie anual, pe o durată de 1-30 de ani.
    * Aplicație online simplă.
    * Îndrumare și expertiză personalizate.
    * Fără taxe ascunse

    Nu pierdeți o oportunitate din cauza lipsei de finanțare. Contactați compania mea acum, vă putem ajuta cu un împrumut, deoarece am ajutat numeroase persoane și organizații care s-au confruntat cu dificultăți financiare în întreaga lume.

    Pentru mai multe informații despre oferta noastră de împrumut, vă rugăm să ne trimiteți cererea dvs. de împrumut prin
    E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp / Telegramă: +447903159998

    Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să își aducă clienții și sunt 100% protejați. În deplină încredere, vom lucra împreună pentru beneficiile tuturor părților implicate.

    RăspundețiȘtergere
  24. Bună ziua, vreau să-i mulțumesc doamnei Della Taylor un creditor legitim, căruia i-am primit suma de 45.000 de euro astăzi, am solicitat un împrumut când aveam nevoie de suma pentru a deconta niște datorii și cel mai surprinzător i s-a oferit suma împrumutului de 45.000 de euro, astfel încât, pentru a utiliza acest mediu, să îi informați pe cei care au nevoie de împrumut, trebuie să contactați Della Taylor prin e-mail: Dellastaylors@yahoo.com
    Whatsapp + 1 (209) 251-1529.

    RăspundețiȘtergere
  25. MĂRTURIE PRIVIND CUM AM OBȚINUT ÎMPRUMUTUL DE (AED 450.000,00 Dirham) DE LA O COMPANIE DE FINANȚĂ GENUITĂ SĂPTĂMÂNA trecută Email pentru răspuns imediat: loancreditinstitutions00@yahoo.com

    Numele meu este Qutiba alsaleh din Abu Dhabi
    Instituțiile de credit de împrumut vă pot ajuta, de asemenea, cu o ofertă legitimă de împrumut. El a ajutat și alți colegi de-ai mei. Dacă aveți nevoie de un împrumut autentic fără costuri / stres, acesta este creditorul potrivit pentru a vă șterge problemele financiare și criza de astăzi. Instituțiile de credit de credit dețin toate informațiile despre cum să obțineți bani rapid și nedureros prin WhatsApp: +393510483991 Email:
    loancreditinstitutions00@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna ziua; Dacă aveți nevoie urgent de un împrumut, Solicitați un împrumut la Novelty Finance. Numele meu este Davina Claire, sunt directorul financiar al Novelty Finance. Mi-a atras atenția că persoanelor fizice și companiilor le este atât de dificil să obțină un împrumut fie de la bănci, fie de la alte instituții financiare. Compania mea (Novelty Finance) este aici pentru a vă oferi și a vă ajuta cu împrumutul de care aveți nevoie. Ne puteți contacta prin e-mail: noveltyfinances@gmail.com SAU trimiteți un mesaj pe WhatsApp prin +447915601531

    Fie ca vrei sa dai un impuls stilului tau de viata sau ca ai o cheltuiala neasteptata de care sa faci fata, un imprumut de la NOVELTY FINANCE este ceea ce ai nevoie.

    NOVELTY FINANCE este flexibilă: puteți împrumuta până la cincisprezece milioane de euro (15.000.000,00 EUR), cu perioade de rambursare adecvate de până la 30 de ani. Puteți solicita fie un împrumut garantat, fie un împrumut negarantat. Oferim o gamă completă de împrumuturi personale, împrumuturi de afaceri, împrumuturi pentru locuințe și împrumuturi de consolidare a datoriilor care pot fi adaptate pentru a se potrivi nevoilor și circumstanțelor dumneavoastră în schimbare, la o rată a dobânzii foarte scăzută.

    Ce primești atunci când aplici cu Novelty Finance:
    √ Acces imediat la fondurile dvs. după aprobare.
    √ Dobânzi competitive (3% pe an)
    √ Termeni flexibili de rambursare
    √ Capacitatea de a vă plăti împrumutul mai rapid
    √ Aprobare ușoară dacă aveți nevoie de fonduri suplimentare
    √ Nu veți fi grăbit să rambursați împrumutul, vi se va acorda timp să începeți rambursarea împrumutului.
    √ Fără taxe ascunse

    Cum se aplică:
    Aplicarea pentru un împrumut este rapidă și ușoară!
    Companiile sau Persoanele fizice interesate să solicite un împrumut cu Novelty Finance și au nevoie de mai multe informații despre oferta de împrumut, ar trebui să TRIMITE UN EMAIL la (noveltyfinances@gmail.com) SAU să trimită un mesaj pe WhatsApp prin +447915601531 pentru mai multe informații și briefing-uri orale. Se aplică termenii și condițiile.

    RăspundețiȘtergere
  27. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    RăspundețiȘtergere